OM SMASK

DAGAR TILL
SMASK

0


VAD ÄR SMASK?

SMASK står för Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest och är en årligen återkommande musiktävling i schlageranda som arrangeras av Sveriges sex olika Musikhögskolor, däribland Musikhögskolan i Piteå.

Varje skola utser genom en deltävling två bidrag som får åka vidare och tävla i den stora Riksfinalen som i år äger rum i Örebro.

Tävlingen är en humorfylld och kärleksfull parodi på Melodifestivalen med den stora skillnaden att SMASK fortfarande har sin liveorkester kvar.

I Piteå består orkestern och alla andra medverkande av studenter vid Luleå Tekniska Universitet, Campus Piteå. Tillsammans ser studenterna till att den breda kompetens som finns på skolan genom samarbete och engagemang blir en storslagen show för publiken!

2012 är det tjugoett år sedan ett antal studenter på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm tröttnade på att deras bidrag aldrig tog sig hela vägen till Melodifestivalen. Då tänkte de "Om melodin inte kommer till festivalen så får festivalen komma till melodin".

Den 24 Mars 2012 på Norrmalmia kommer festivalen och melodierna till Dig! Klä upp dig i schlageranda och håll i hatten för nu rullar det igång… TYSTNAD… ACTION!

BIDRAGSKRITERIER

Bidragen skrivs av studenterna och kriterierna är gemensamma för alla skolor:

- Schlagergenrens bevarande
- Utnyttjande av genrens klichéer i text, musik och arrangemang
- Utnyttjande av orkesterns möjligheter
- Scenshowens underhållningsvärde
- Tonartsförändringens karaktär

Upp till toppen!

COPYRIGHT © 2011-2012 / SMASK 2012 / SKAPAD AV TERESE BRÄNNSTRÖM, GINA ERICSSON & ERIK LARSSON - MAILA OSS!