Starten på det nya året

Artist bild

Förra onsdagen var det dags för artisterna att träda in i sin karaktär och visa för kameran vad de går för.  En tuff blick, ett vrål, ett glatt leende och oerhört mycket mer bjöd artisterna i musikhögskolans ateljé. Från alldagliga kläder till 80- tals stil fick smycka artisterna. SMASK 2014 ligger bara runt hörnet och de är mycket till som ska fixas.

 

– Artisterna har ett starkt tema för varje bidrag, säger Martin Fryklund som fotograferar artisterna.  Att varje bidrag har ett kraftfullt tema innebär att alla tar med sig olika attiraljer som bidrar till bilden. Så att varje bild blir så egen som möjlig.

Vissa har valt att ta på sig sina scenkläder andra kör med annat. Som Malin Tjernström (Miss E) som har kläder som väntar där hemma på att bli sydda. Även Emma Esberg (Peach &The Fruitloopd) har valt att ta på sig alldagliga kläder som blev bestämda dagen innan fotograferingen.

 

Ansträngningen börjar

Vissa är stressade och andra nervösa men glädjen över att få vara med i smask varar.
– Absolut har vi känt av den tajta deadlinen men jag tycker om korta deadlines då jobbar jag effektivare, säger Gustaf Blix som tillsamman med Jonas Christensen bildar bandet Flamingos. Vissa av artisterna har först fått sin roll i slutet av december som har lett till att de har blivit ett antal mail. Men även de slår inte artisterna från deras väg till deltävlingen.

 

Munterhet och väntan

Bara några veckor in på det nya året och glädje har redan spridits hos artisterna. De flesta har satt igång med dansrepetitioner och tycker att det är det bästa och även det roligaste som har hänt i SMASK hittills. Men även små saker som att få höra låten för första gången har väckt glädje hos artisterna.
Längtan är stor efter att få stå på den stora scenen. Men även de små stegen till målet är efterlängtade.  Många av artisterna väntar ivrigt på att sätta igång och öva på låten.

 

Foto: Shirley Becker

Text: Shirley Becker