SMASK – Bakom kulissserna

IMG_0637

 

Bara någon timme innan den stora showen dragit igång gick vi på SMASK-redaktionen backstage för att ta pulsen på hela produktionen och stämningen var minst sagt laddad. På scenen riggades det för fullt och backstage blandades glitter, peruker och menskoppar i en salig röra.


Bakom scenen träffade vi Binda Mentzing som var mitt uppe i en menskoppsinstruktion med sina dansare. Efter ett intressant föredrag om menskoppens alla fördelar fick vi redan på hur Binda Mentzing har förberett sig inför showen.
– Dagen till ära har jag faktiskt bytt tillbaka till min favoritmenskopp. Jag är supertaggad och jag har min tur-menskopp i mig!

Ute i foajen stötte vi på Pite FMs egna Daniel Stjerna och Ivar Hallek, som båda sänder före, efter och under pausen i radiokanalen. De hade blandande känslor inför showen.
– Jag skulle nog säga att jag har vilopuls just nu, säger Daniel.
– På en skala mellan 1-300 så skulle jag nog säga att jag är en 78 i nervositet. Det värsta som skulle kunna hända under sändning är att jag glömmer bort filtret och spottar ut massa svordomar, sägen Ivar.

I det proppfulla lunchrummet träffade vi Saba Hossein-Chi och Sarah Greenberg, båda dansare till Ibbe S med ”Har du bajsat i Dubai?” och 1-UP med ”Till varje pris”.
– Just nu är jag så här taggad, säger Saba och sträcker handen så långt upp hon kan. Nervös tror jag att jag blir ännu närmare showen.
– Ja, ja just nu är jag inte alls nervös, men det kommer nog, instämmer Sarah Greenberg

Just utanför lunchrummet, i korridoren, möter vi direktmixassistenten Hugo Liljeblad. Och han är mest taggad på efterfesten.
– Jag ser mest fram emot när vi river ner allting. Då kan jag dricka öl, skrattar han.

Med bara några minuter kvar till showen satte vi oss på vår plats uppe på läktaren. Om det är det möjligt mäta tagg, pepp och förväntan på en skala, hade vi då garanterat nått klimax. Och vilken show det blev!

 

Text: Felicia Freedman Skiöld och Sara Arvidsson
Foto: Nicole Gartz