Om SMASK

Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest, förkortat SMASK, är en musiktävling som arrangeras av Sveriges sex musikhögskolor. Däribland Piteå Musikhögskola.

Idén till evenemanget kläcktes då de begåvade musikernas gemensamma dröm var att få delta i Melodifestivalen. Sagt och gjort, sedan 1991 har SMASK arrangerats med mottot ”Om melodin inte kommer till festivalen, får festivalen komma till melodin”. Sedan dess har SMASK producerat oförglömliga shower runt om i Sverige.

SMASK i Piteå arrangeras av Piteå Studentsektion och engagerar cirka 150 ideellt arbetande studenter vid musikhögskolan.

Kreativiteten, produktiviteten och engagemanget är på topp. Studenternas olika intresseområde bidrar till ett SMASK med extra allt. Här ses inga hinder, bara möjligheter!

SMASK skapar gemenskap och utbyte studenterna i mellan. Den kärleksfulla och humoristiska tävlingen motiverar till att varje år ställa till med drag och garanterad publiksuccé!

Framtidens entreprenörer, artister och underhållare utlovar en storslagen show för publiken i Piteå och önskar alla varmt välkomna!

2014 anordnade Piteå riksfinalen och i år 2020 kommer riksfinalen att ske på hemmaplan!

Bidragskriterier

Bidragen skrivs av studenterna och kriterierna är gemensamma för alla skolor.

  • Schlagergenrens bevarande
  • Utnyttjande av genrens klichéer i text, musik och arrangemang
  • Utnyttjande av orkesterns möjligheter
  • Scenshowens underhållningsvärde
  • Tonartsförändringens karaktär