Konferencierer med fokus på underhållning

IMG_0433

Årets SMASK-konferencierer Niclas Åkerström och Evelina Hermansson kände
inte varandra för några veckor sedan. Nu ska de stå på scen tillsammans inför ett
fullsatt Acusticum i Piteå och föra publiken genom ett hav av underhållning.

 

Genrepet har gjort sitt. Niclas och Evelina sitter i sin loge och pustar ut efter sista repetitionen. Nu ska flera veckors arbete ha justerats till en perfekt produkt, där det gäller för samtliga att leverera och underhålla utan dess like. Trots att det är otroliga
krav verkar Niclas och Evelina trygga i sig själva, men också med varandras sällskap.Något som bidrar till tryggheten är positiv energi.

– Vi har pratat mycket om det där. Det handlar väldigt mycket om att få energi av varandra. Vi delar på oss och vi möts. Vi försöker få energi av varandra. Får jag energi av Niclas blir det lättare för mig att ge energi tillbaka, säger Evelina med
en nickande Niclas jämte sig.

– En annan grej är att vi brukar sitta i logen och tagga igång varandra med hejaramsor som ”tagga, tagga, tagga”, fyller Niclas i och vrålar ut ett gutturalt läte som är svårtolkat, samtidigt som han och Evelina ”high-fivar”.

Tydligen är det en inövad variant i en rad av ritualer som de båda delar i logen.

Dagen SMASK

Både Niclas och Evelina ser fram emot dagens föreställning, men beskriver det samtidigt som vemodigt och en tomhetskänsla av att allt är på väg mot sitt slut. Inte konstigt med tanke på hur deras energi och kemi lyckats mixtra ihop en ny vänskap med – konstigt nog – naturliga ingredienser.

– Vi kände ju inte varandra innan, men det har verkligen varit helt fantastiskt att få jobba med Evelina, säger Niclas.

För första gången ska de agera inför en fullsatt publik och hoppas att folk uppskattar deras insats.

– Vi vill att folk ska uppskatta det vi gör. Att få ett större gensvar kommer bli roligast. Jag kommer vilja ge mer och hoppas på att folk tycker om det, säger Evelina.

Efter showen kommer Niclas och Evelina fira med resten av SMASK-produktionen. De är eniga i sin beskrivning av vad en fest ska innehålla.

– Bubbel och snus, säger Evelina och får medhåll av Niclas.
– Det är så jävla kul efter. Alla bara älskar varandra, säger Niclas.

Bubbel och snus bidrar tydligen till kärlek och lycka.

Text: Alexander Hartelius
Foto: Nicole Gartz