J.O.N.A.S och The Kalenderz ska ta Göteborg med storm!

J.O.N.A.S

J.O.N.A.S

 

 

The Kalenderz

The Kalenderz

 

Inte en plats stod tom under årets SMASK-show. Showen sålde slut helt och hållet och det märks att det är ett populärt event bland Piteåborna.

Medan stolarna i Acusticum fylldes med gäster spelades musiken från årets nummer ut i salen. På bildskärmarna radades bidragen upp med både information och intervjuer från produktionsteamen.

När kvällen väl drog igång på riktigt så gjorde den med råge. Ett explosionsartat framträdande där orkestern och dansare framförde ett fantastiskt nummer i sann superhjälte anda satte ribban för kvällen. Superhjältar var också temat för kvällens show.
Just temat var en fantastiskt bra idé som framfördes väl från konferenciererna till orkesterna och bidragen. Alla höll sig bra till temat och bjöd på riktigt bra underhållning.

Stämningen var efter det riktigt bra och man kunde nästan ta på den under kvällens gång. De båda konferenciererna Niclas Åkerström och Evelina Hermansson stod för en förstklassig underhållning under hela kvällen. Med temat superhjältar på tapeten hade de båda skapat en humoristisk berättelse som de spelade upp mellan bidragen. Mellan varje bidrag visades också ett nytt avsnitt ur en kort film upp på de två storbildsskärmarna. Varje avsnitt var ett sätt att introducera artisterna och samtidigt berätta litegrann om undersåtens försök att stopp dessa artister från att medverka i SMASK.

Av de tio bidragen som deltog i showen var det endast två av dem som skickas vidare till den stora tävlingen Riks-SMASK i Göteborg. I år var det väldigt stor konkurrens, alla bidragen var jättebra och vilka två som skulle gå vidare vare väldigt svårt att förutse. Efter röstning från både publiken och alla jurymedlemmar stod det dock klart att The Kalenderz med låten Jag kollar min kalender hade kommit två och J.O.N.A.S med låten Jonaslåten hade vunnit.

Jag fick tag på ett märkbart taget gäng i form av The Kalenderz kort efter showen.
-Haha, vi lyckades! Skriker en exalterad medlem ur gruppen.

The Kalenderz framträdande var det första bandet upp under kvällen och inledde väldigt starkt med en studsig dans och flashigt vita kläder som förde tankarna till ABBA.
– Det blev en bra premiär och nu får vi ju visa oss oss en gång till! Åtta års repande har tagit oss hit.
– Vi var faktiskt inte nervösa innan heller. Vi vara bara taggade, exalterade helt enkelt. Eller man kanske kan säga nervösa men på ett bra sätt, förklarar Linnéa Bäcklund.
Man kunde se på alla medlemmarna att det betydde väldigt mycket att ta sig hela vägen till Göteborg för den stora finalen.
– Nu ska vi skåla med bubbel. Sen ska vi festa, vi ska klä oss lite i guldpaljetter. Ha kul, och sen njuta av kvällen! Carpe diem!

Vinnarna av årets SMASK i Piteå blev Jonaslåten. Efter deras kraftfulla vinnarframträdande var det inte svårt att se varför publiken och juryn hade röstat fram dem till vinnare.
-Det känns spaceat att vi har vunnit, haha!
Att de valde just ordet ”spaceat” var roligt och syftade på deras kovändning mitt i numret då hela bandet bytte från rockstjärnor till astronauter från JONAS, alltså inte NASA. Trots ett sådant bra nummer var gänget inte säkra på en vinst.
– Nej vi trodde inte på en vinst, det gjorde vi inte. Alla bidrag var jättebra ikväll, säger Jonas Christensen.
Till skillnad från The Kalenderz gänget var J.O.N.A.S gänget lite nervösa.
– Ja det var väldigt nervöst. Sepecielt under röstningen. Då var det hemskt. Alla bidrag var jättebra också.

En av J.O.N.A.S låtarnas slogan var att alla heter Jonas i hjärtat. Men enligt dem kan det vara så att namnet blir lite tjatigt nu efter showen.
– Haha, ja den här vinsten kanske betyder att folk kommer bli trötta på våra namn, säger Jonas Holmström.
Grattis till vinsten, ni får fira hårt ikväll!
-Tack, det ska vi göra!

Inramningen på kvällen var helt fantastisk, alla som befann sig i Acusticum skapade tillsammans en atmosfär bara värdig en SMASK-show. Publiken var på bra humör och klappade gärna i takt med bidragens framträdande. Orkestern stod för en hög klass och hela produktion var grym!

Text: Robin Hedkvist
Foto: Valerie Kaspersen