Gnällspiken – Gör det själv

Berätta mer om dig själv, vem är du?

– Mitt artistnamn är Gnällspiken och jag är en medelålders, närmare bestämt 52-årig man som är bosatt djupt in i Eskilstuna. Jag jobbar inom snickeribranschen, vilket är det värsta yrkesvalet jag kunnat göra. Mitt motto är att vem som helst kan göra vad som helst, men ingen kan göra det lika bra som jag.

Kan du berätta lite mer om ditt bidrag?

– Låten heter ”Gör det själv”, och med den vill jag upplysa om grundläggande snickerikunskaper som ingen i vårt avlånga land verkar förstå sig på. Det är sannerligen tragiskt att se svenskar som inte ens kan sätta ihop en ful och ranglig bokhylla ifrån Ikea utan att behöva läsa långa manualer. Man kan helt enkelt säga att situationen vi har här är fruktansvärt… trälig!

Vad kommer vi att få se på scenen?

– Ni kommer att få ta del av min tragiska vardag, som består av sågspån och ständigt tjat ifrån lärjungar. Jag kommer även att bjuda på några häftiga danssteg.

Vad är vetenskap för dig?

– Att man kan spika en spik rakt, och att man kan sandpappra en smörkniv så att den blir riktigt, riktigt len. Den bästa vetenskapliga uppfinningen är helt klart limknektar. Du vet sådana man hade i träslöjden, som man använde då man skulle limma ihop något. Det är vetenskap på hög nivå.

Varför ska just du vinna?

– Varför ska jag inte vinna undrar jag? Under tre minuter delar jag med mig av all min kunskap inom byggarbete, som många människor pluggar flera år för att lära sig. Jag är hantverkets guru!

Amanda Persson