Pressmeddelande

 

Sveriges SMASKigaste schlagershow!

Lördagen den 22 februari 2020 drar Göteborgs deltävling av SMASK, Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest,  igång på Högskolan för scen och musik, Med sång, dans, nyskriven musik och massvis med överraskningar från våra konferencierer och artister kommer en färgsprakande och rolig show för hela familjen att växa fram. 

”Om melodin inte kan komma till festivalen, får festivalen komma till melodin.”

Så tänkte ett par studenter vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm när de tröttnade på att deras bidrag till Melodifestivalen aldrig togs med. Idén kläcktes 1991 och har utvecklats till en musiktävling som motsvarar Melodifestivalen i sin ursprungliga form med schlagertema, svenska låttexter, glitter, glamour och inte minst – en stor liveorkester! SMASK har sedan dess varit en årlig tradition hos landets alla sex musikhögskolor.

De som står bakom arbetet med denna produktion är närmare åttio studenter som utgör arbetsgruppen, musiker, artister, låtskrivare och arrangörer m.m. – och alla arbetar ideellt! Tillsammans skapar de en show som bjuder på en maffig liveorkester – med kompband, kör, slagverk, stråk och blås – en stor ljusshow, nyskriven koreografi och musik som är specialarrangerad för kvällen. Att göra det som en kul grej är det viktiga, men de som medverkar får också värdefull erfarenhet av att deltaga i en stor produktion och möjlighet att knyta genreöverskridande kontakter som tack, vilket är guld värt för att kunna ta sig fram i musikbranchen.

– Det fina med SMASK är att mitt uppe i den höga ambitionsnivån så ryms även total prestigelöshet. Och att det hela dessutom bygger på i princip helt ideellt engagemang gör ju deltagandet ännu roligare, säger Jakob Jonsson som har vart konstnärlig ledare för SMASK i Göteborg.

SMASK passar alla åldrar på olika vis; barn kan uppskatta färgglada, glittrande kläder och fina melodier, vuxna förstår de finurliga undertexterna i låtarna och i konferencierernas mellansnack, äldre får uppleva melodifestivalen som den var förr – med liveorkester och svenska texter.

– Vi hoppas att folk ska se att vi finns så att många får vara med om denna glittriga musiktävling. I år kan vi dessutom utlova ett mycket varierat startfält med artister som har en stor bredd på sin musik, säger Cecilia Johansson, SMASK-Styrelsen

Var: Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik, Fågelsången 1

När: 22 februari, kl 18.00

Biljetter: https://billetto.se/e/smask-regionsfinal-biljetter-401473

 

Postadress: Studenternas Hus, Götabergsgatan 17, 411 34 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1
Hemsida: www.smask.org/goteborg
Facebook: www.facebook.com/smaskgoteborg

Kontaktinfo:
Cecilia Johansson
Tel: 0705227031
Mail: smaskstyrelsen@gmail.com

 

Hypokondri

 

smask20-kopia

 

smask03

Foto: Edvin Bergström och Anette Jonsson